استخر پیش ساخته  

استخر

موارد مصرف استخر پیش ساخته و نمونه های آن
استخر پیش ساخته در مقیاس های گوناگونی تهیه و تولید می گردد که با توجه به آن، در زمینه های متفاوتی قابل مصرف است. این محصولات به سبب قابلیت حمل و جابجایی آسان کاربرد فراوانی دارند. ساختار استخر پیش ساخته به گونه‌ای مکانیزم گشته است که در برابر بروز انواع قارچ و باکتری مقاوم می باشد؛ این عمل از ایجاد جلبک جلوگیری می‌نماید. این استخرها گزینه مناسبی به عنوان استخر تفریحی در باغ و ویلای شما خواهد بود و نسبت به استخرهای سنتی آجری و بتنی بسیار مقرون بصرفه تمام میشود. دارای آبندی کامل است و هیچ گونه نیازی به کاشی و ایزوگام ندارد.
یکی دیگر از مزیت های استفاده از این محصول در این زمینه، هماهنگی با تغییرات دما می باشد که برای پرورش آبزیان می توان شرایط زیستی ماهیان را با توجه به آن مهیا نمود. بازه دمایی قابل قبول برای استخر پیش ساخته، معمولاً بین منفی ۵۰ تا مثبت ۵۰ درجه است که این بازه دمایی مقداری وسیع و قابل توجه محسوب می شود.
از کاربردهای دیگر استخر پیش ساخته، استفاده از آن به عنوان مخزن آب کشاورزی برای آبیاری می باشد. در این راستا، قابلیت ترمیم و بازسازی از ویژگی‌های مثبت آن بوده که در صورت بروز حادثه و آسیب احتمالی، می‌تواند در جهت ترمیم آن برآمد.
استفاده از این محصولات در محیط‌های باز، ایده مناسبی برای دیزاین فضا و تفریح می باشد که در صورت تمایل، می توانید از آن استفاده کنید. استخر پیش ساخته، دارای تمامی لوازم جانبی مخصوص بوده و نیازی به لوله کشی، سرامیک و غیره ندارد.
یکی از نکات بسیار مهم در زمینه بهداشت فضای استخر، ضد عفونی کردن آب بوده که توسط کلر صورت می پذیرد. ساختار بتن در مقابل کلر و نمک مقاوم می باشد؛ اما به مرور زمان دچار خوردگی و فرسایش می گردد.
متریال به کار رفته در ساخت استخر پیش ساخته به گونه‌ای است که در مقابل مواد شیمیایی مانند کلر مقاوم عمل می‌کند؛ بنابراین عملیات پاک سازی و کلر پاشی، به بهترین حالت ممکن صورت می گیرد.
همچنین می توانید در کنار استخر پیش ساخته، از تخت های کنار استخر به همراه چتر های سایبان برای ایجاد فضایی لذت بخش استفاده نمایید.
چگونگی نصب و احداث استخر پیش ساخته
با توجه به وقت گیر بودن ساخت استخر بتنی و در نتیجه هزینه های کلان آن، امروزه استفاده از استخر پیش ساخته جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. این محصولات به دو صورت روکار و توکار قابل نصب هستند که با توجه به شرایط محیطی و سلیقه افراد، نحوه نصب انتخاب می گردد.
ارزیابی محل نصب
قبل از هر چیز ارزیابی دقیق و کارشناسانه از محلی که قرار است استخر در آن نصب گردد میبایست به دقت صورت گیرد. این کار میتواند کمک شایانی به کاهش هزینه های نصب استخر و همچنین کاهش ریسک های پروژه نصب بنماید. لذا قبل از رسیدن استخر به محل، کارشناس میبایست موارد زیر را به دقت بررسی نماید:
1- مطمئن شوید محل نصب استخر در داخل محدوده تحت تملک مالک نصب میگردد و تداخلی با املاک مجاور نداشته باشد.
2- مطمئن شوید محل نصب استخر با خطوط انتقال فاضلاب، آب، خطوط انتقال برق و سایر عوارض ساختمانی تعارضی نداشته باشد.
3- خواسته های مشتری در خصوص محل نصب استخر کاملا در نظر گرفته شود.
4- مطمئن شوید دسترسی استخر به مسیر مناسب انتقال آب برای پر کردن استخر با مشکل مواجه نباشد.
5- مسیر مناسب و امنی برای انتقال استخر توسط کامیون حمل و جرثقیل برای حمل و نصب، با توجه به امکانات در دسترس مشخص گردد.
6- محل نصب تجهیزات جانبی مانند دستگاه تصفیه آب، سیستم گرمایش، لوله کشی آب و سایر ملحقات به گونه ای مشخص شود تا در صورت نیاز به تعمیرات، قابلیت دسترسی راحت و مناسبی را داشته باشند.
7- مطمئن شوید تا محل مناسب و ایمنی برای نصب تجهیزات الکتریکی وجود داشته باشد. همچنین برای این تجهیزات دسترسی مناسبی در نظر گرفته شود.
8- محل دپوی خاک حاصل از حفاری قبلا مشخص گردد، به گونه ای که خاک حاصل از حفاری مانعی برای حمل و نصب استخر نباشد. همچنین پس از نصب استخر مسیر انتقال خاک به بیرون از ساختمان با استخر مسدود نشده باشد.
9- مسائل زیبایی شناختی محوطه با مشورت با مالک حتما در نظر گرفته شود تا محوطه پس از نصب استخر با توجه به درختان و گیاهان، فرم ساختمان و محوطه سازی، دسترسی به ساختمان، دسترسی به نور خورشید، حریم شخصی و … به زیباترین فرم ممکن درآید.
گود برداری
پس از مشخص شدن محل دقیق نصب استخر، مراحل زیر به منظور گود برداری میبایست طی گردد.
1- با توجه به ابعاد استخر خریداری شده توسط مشتری، ابتدا به وسیله چهار میله نشان چهار گوشه خارجی استخر به وسیله کوبیدن میله نشان در زمین علامت گذاری شود. توسط یک متر فواصل این نقطه ها به صورت طولی، عرضی و قطری به دقت کنترل گردد تا طول، عرض و قطر این نقاط با هم برابر باشد. به عبارت دیگر همانطور که در تصویر زیر مشخص است میبایست:
طول 1= طول 2          عرض 1= عرض 2             قطر 1 = قطر 2

۲- اکنون که ابعاد دقیق استخر بر روی زمین مشخص شده است از هر طرف نیم متر فاصله گرفته و بوسیله پودر گچ بر روی زمین علامت گذاری شود.
۳- محدوده علامت گذاری شده با وسیله مناسب تا عمق ۲۰ سانتیمتر پایین تر از عمق اسمی استخر حفاری گردد. برای مثال در صورتی که عمق استخر از بالاترین لبه تا کف ۱۶۰ سانتیمتر است، عمق گودال حفر شده میبایست ۱۸۰ سانتیمتر باشد.
4- خاک حفاری میبایست حداقل یک متر با گودال حفر شده فاصله داشته باشد تا در روند نصب مشکلی بوجود نیاورد.
نکته 1- در صورتی که استخر در محوطهای با محدودیت نصب میشود، سمتی که به دیوار یا کناره زمین چسبیده است باید مطابق با محدودیت کنده شود.
نکته 2- در صورتی که استخر در منطقهای با خاک ناپایدار نصب میشود، ابتدا دیواره گودال باید دیوارچینی شود. دقت شود که دیواره تا بدنه استخر حداقل 30سانتیمتر از هر طرف فاصله داشته باشد.
آماده سازی کف
۱- ابتدا کف گودال را تراز نموده و سپس با استفاده از کامپکتور و یا تخماق دستی کوبیده و متراکم نمایید. توجه شود در زیر استخر به هیچ وجه نباید خاک دستی و یا نخاله ریخته شود.
2- در مرحله بعد با استفاده از بتن با عیار 250 کیلوگرم سیمان، کف گودال را به ضخامت 15 الی 20 سانتیمتر میپوشانیم.
3- توجه شود که سطح سیمان باید کاملا تراز و لیسهای شده و به نحوی صاف گردد که هیچگونه پستی و بلندی نداشته باشد.
4- تراز روی سطح بتن باید به نحوی باشد که وقتی استخر روی آن قرار گیرد، تراز روی لبه استخر با تراز نازک کاری نما یکی شود.
جایگذاری و نصب استخر
پس از خشک شدن و گرفتن بتن کف، استخر با روش مناسب و با استفاده از جرثقیل و تسمههای مناسب به طور دقیق در محل خود قرار گیرد. توجه شود جهت رگلاژ کف به هیچ وجه در یک نقطه و یا یک سمت، از سنگ و یا ارتفاع دهنده موضعی استفاده نشود تا باعث جدا شدن بخشهایی از کف استخر از روی بتن شود. این موضوع باعث شکستگی استخر شده و به آن آسیب میرساند.
نکته بسیار مهم: کل کف استخر باید به طور کامل بر روی کف بتنی دقیقا بنشیند
نصب لوله ها و تجهیزات برقی
۱- پس از اتمام جایگذاری استخر، ابتدا لوله های خروجی تصفیه کف و زیر اسکیمر، با توجه به محل نصب تاسیسات تصفیه و ورودی استخر متصل و تا محل تاسیسات کشیده شود.
2- بدیهی است محل نصب اتاقک تاسیسات نباید در زیر پله های استخر باشد و باید در محل جداگانه تعبیه و لوله ها به آنجا متصل شود.
3- لولهه ای خروجی سیستم تصفیه به صورت مناسب تا نازلهای جت کشیده شده و به آنها متصل گردد.
4- دقت شود از میزان کافی نوار تفلون و چسب آببند برای متصل کردن اتصالات استفاده گردد.
5- کلیه اتصالات با استفاده از روشی مناسب تست شود تا از عدم وجود نشتی در آنها اطمینان حاصل شود
۶- سیم برق چراغهای استخر از داخل لوله خرطومی مناسب و یا لوله به نزدیک چراغها کشیده شده و با استفاده از سرسیم مناسب به سیمهای چراغها متصل شوند و با استفاده از وارنیش به صورت کامل پوشیده شود.
نکته بسیار مهم: ولتاژ ورودی برق چراغها 12 ولت میباشد و باید از آداپتور متناسب با آنها استفاده شود. هرگز برق شهر را به صورت مستقیم به
چراغها متصل نکنید.
نکته بسیار مهم: استفاده از کلید حفاظت از جان در تابلو فرمان الزامی است.
پرکردن دور استخر
در صورتی که خاک محل گودبرداری مخلوط شنی و ماسهای بوده و خاک گل نباشد، آن را با عیار ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب مخلوط کرده و با آب کمی آن را مرطوب و به مرور دور استخر ریخته و در لایه های ۲۰ سانتیمتری پخش و با استفاده از تخمال دستی آن را تا حد امکان فشرده مینماییم.
توجه شود در محل پس از پخش لایه نیز میتوان مقداری رطوبت به آن اضافه نمود.
همچنین در صورتی که خاک منطقه گِلی بود، مراحل فوق را با استفاده از مخلوط خاک شن و ماسهای که از جای دیگر تهیه میگردد میبایست انجام داد.
با توجه به اینکه پرکردن پشت استخر باعث به وجود آوردن فشار در پشت دیوارهها میشود، برای خنثی کردن این فشار و جلوگیری از برآمده شدن دیواره استخر، داخل استخر را متناسب با میزان خاکی که در هر مرحله در پشت دیواره ریخته میشود از آب پر نمایید.
در محلهایی مانند زیر پلهها و یا زیر لبه ها که به صورت کنسول و یا شیب معکوس میباشد، تا حد امکان با مخلوط شن و ماسه و سیمان پر شده و فشرده شود و برای پرکردن نهایی مکانهای فوق مطابق روش تزریق که در ادامه توضیح داده میشود عمل میگردد.
تکمیل پرکردن محلهای شیب معکوس و لبه ها با دوغاب سیمان در هنگام پر کردن با مخلوط، در محلهای مانند زیر پلهها و یا زیر لبهها که به صورت کنسول و دارای شیب معکوس میباشد، تعدادی شلنگ پلی اتیلنی 0.5 اینچ مطابق شکل زیر نصب گردد.
پس از اتمام خاک ریزی و فشرده سازی، با استفاده از ارتفاع دادن شلنگ و قیف، دوغاب سیمان رقیق را به محلهای تعبیه شده تزریق کنید تا کاملا پر شود.
عمل فوق باعث میشود محلهای پر نشده توسط دوغاب پر شده و از شکستگی در اثر خالی بودن سطح جلوگیری میکند.
توجه شود تا خاکریزی تا زیر سطح نازک کاری محوطه، مانند سیمان، کاشی، سرامیک، چوب و… میبایست انجام شود.
 
سوالات متداول
۱ – متریال ساخت استخر پیش ساخته شامل چه چیزی می باشد؟
این محصولات دارای متریالی مقاوم فایبرگلاس (رزین و الیاف) می‌باشند.
۲ – موارد مصرف استخر پیش ساخته چیست؟
علاوه بر استفاده شخصی در حیاط، باغ و ویلا، از این محصول می توان در روف گاردن نیز استفاده کرد مشروط به اینکه در محاسبات سازه ساختمان محاسبه شده باشد.
۳ – آیا می‌توان از استخر پیش ساخته در فضای باز نیز استفاده نمود؟
ساختار استخر پیش ساخته به گونه ای است که در برابر شرایط جوی مانند اشعه خورشید و تغییرات دما مقاوم می باشد؛ بنابراین گزینه مناسبی برای استفاده در فضای باز است.
۴ – نصب استخر پیش ساخته به چند مدل امکان پذیر است؟
نصب استخر پیش ساخته به دو مدل رو کار و توکار امکان پذیر بوده که با توجه به سلیقه مشتری صورت می‌گیرد.​​​​​​​

تماس با ما

با ما در ارتباط باشید